Sociëtas bestuur 2013-2014

Even voorstellen:
Simone Schuurmans (voorzitter): 21, vierdejaars, komt uit Leeuwarden en houdt van koken, lezen en zeilen.
Beitske van der Mark (secretaris): 21, vierdejaars, komt deels uit Amsterdam en deels uit Broeksterwoude (Friesland). Houdt van paarden.
Eva Hoitzing (penningmeester): 19, tweedejaars, komt uit Boekelo (vlakbij Enschede) en houdt van borrelen.
Maria Wiertsema (intern/extern): 20, tweedejaars, komt uit Spijk (Groningen) en houdt van lezen.

Waarom willen jullie eigenlijk bestuur doen, en waarom deze functie?
Alle vier gaat het ze voornamelijk om het leren kennen van nieuwe mensen en het leren van nieuwe dingen. Bovendien is het voor de meesten ook gewoon heel erg leuk! Voor Simone kwam het bestuursjaar eigenlijk wel heel goed uit. “Ik heb dit jaar eigenlijk weinig te doen voor de studie.” Voor Beitske geldt eigenlijk het tegendeel; haar kwam het juist heel slecht uit, maar ze kon het toch niet laten. Wat betreft functie is het allemaal een beetje raar gelopen. Alleen Maria heeft uiteindelijk haar eerste keus gekregen, maar ze zijn nu allemaal tevreden met hun functie. Simone kreeg de taak als voorzitter eigenlijk toegewezen. “Maar stiekem speel je volgens mij best graag de baas,” voegt Eva lachend toe. Zijzelf is penningmeester omdat ze van orde houdt en goed is in het maken van lijstjes. Maria is bij intern terechtgekomen door alle andere functies weg te strepen, en het bevalt haar tot nu toe goed. Het secretarisschap van Beitske is een beetje een uitdaging: met computers kan ze totaal niet overweg. “Ik leerde zelfs pas een week geleden dat je kopieren/plakken ook gewoon met ctrl-c/ctrl-v kunt doen, in plaats van met de rechtermuisknop!”

Binnen sociologie verspreiden roddels zich snel. Het was dan ook het gesprek van de dag toen jullie vijfde bestuurslid de groep verliet. What happened?
Iedereen kijkt verwachtingsvol naar de voorzitter. “Ja, daar kunnen we natuurlijk niet zo veel over loslaten. De samenwerking liep gewoon niet.” Eva springt haar gauw bij. “We nemen nu allemaal delen over van de extern-taak. Maria doet de acquisitie, maar er zijn nog veel meer taken binnen extern en die nemen we allemaal voor een deel over.”

Toiletpapier: vouwen of proppen?
Beitske en Simone vouwen, Maria en Eva proppen. Maria: “Ik ben altijd een beetje van hup-hup, snel.” Dat uit zich dus ook in haar toiletgewoontes.

Celebrity Crush?
Simone: “Benja Bruijning, die ene van Alles is Familie. Zoek maar eens op!” Eva kiest voor Alex Pettyfer: “Niet heel erg bekend, maar wauw.” Maria kan niet kiezen, maar na lang wikken en wegen wint Jude Law voor haar de prijs. “Ik heb echt geen idee, als ik een lekkere kerel zie dan onthoud ik zijn naam eigenlijk nooit,” geeft Beitske toe.

Al met al is het duidelijk dat het nieuwe bestuur er ontzettend veel zin in heeft. Ze zijn wellicht met ééntje minder, maar deze dames kunnen het prima met z’n vieren af!

Share Button