Over SoAP

In 1970 besloten een aantal studenten dat het tijd was om al hun sociologische en maatschappijkritische visies eens onder woorden te brengen in een vakgroepblad, genaamd SoAP (Sociologisch Antropologisch Periodiek). Nu, zo’n 43 jaar later bestaat het blad nog steeds, https://www.acheterviagrafr24.com/acheter-sildenafil-50-mg-mk/ zij het in een wat nieuwer jasje. Het periodiek – dat volledig door sociologiestudenten wordt gemaakt – verschijnt vier keer per jaar en behandelt sociologische actualiteiten en andere voor sociologen interessante onderwerpen. Dit jaar is daar de digitale editie van SoAP bijgekomen waar ook, grotendeels door studenten geschreven stukken verschijnen.

De katernen
De katernindeling van SoAP is dit jaar ook aangepast. We werken nu met de katernen artikelen, rubrieken, columns en online. De artikelen zijn grotendeels gerelateerd aan het thema maar kunnen zeer uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen hebben. Ze kunnen ook wel gezien worden als achtergrondartikelen. Rubrieken hebben, in tegenstelling tot artikelen, een vast onderwerp en verschijnen met regelmaat. Zo zijn dit jaar onder andere de rubrieken ‘uitgediept’, ‘de student en haar gekkigheden’, ‘in gesprek met’, ‘sociaal experiment’ en ‘hoe gaat het met?’ opgenomen in SoAP. Uiteraard wordt er ook dit jaar weer gebruik gemaakt van columns. Om op een meer persoonlijke manier bepaalde kwesties en thema’s te benaderen hebben we dit jaar een aantal nieuwe studenten en een docent binnen de vakgroep gevraagd om een column te schrijven. Een aantal van deze columns zullen in de papieren editie van SoAP verschijnen en de rest zullen online te lezen zijn. Tenslotte is dit jaar ook het katern ‘online’ geboren, waarin alle stukken zijn opgenomen die online zullen worden geplaatst. Gezien de SoAP website constant vernieuwd kan worden zullen de stukjes die online komen te staan meer ingaan op de actualiteit. Zo zal elke week een bijzondere uitspraak vernoemd worden tot ‘uitspraak van de week’, waarna deze verderwordt geanalyseerd. Daarnaast zal om de twee weken de rubriek ‘watskeburt’ op de SoAP website te vinden zijn waarin een bijzonder nieuwsbericht dat ons ter ore is gekomen door de redactie zal worden uitgediept.

SoAP en haar lezers
Wij willen onze lezers zoveel mogelijk betrekken bij SoAP en ontvangen graag reacties of ingezonden stukken via soap.redactie@gmail.com. SoAP is ook actief op facebook en twitter, waar lezers uiteraard ook feedback kunnen geven. Ook zijn wij altijd op zoek naar nieuwe redactieleden, dus mocht je het leuk vinden om te schrijven (ervaring is niet vereist), vorm te geven,te fotograferen, tekenen, sponsoren te werven of om op een andere manier een bijdrage te leveren mail ons dan gerust!

Financiering
SoAP ontvangt elk jaar een bijdrage van de vakgroep van sociologie en is dan ook gelinkt aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Naast deze bijdrage hebben we ook een aantal sponsoren die het mogelijk maken voor ons om maatschappijkritische thema’s onder de aandacht van studenten, docenten en andere geïnteresseerden te blijven brengen. Wij zijn echter altijd op zoek naar nieuwe sponsoren die zouden willen adverteren op onze website of in onze papieren editie. Meer informatie hierover is te vinden op onze website.

Share Button