Commissie

Van links naar rechts: Leendert, Renske, Geertje, Siebren, Ineke en Joep

SoAP bestaat uit een redactie en een commissie. De wisselende redactie, voornamelijk bestaand uit sociologiestudenten en -docenten, levert de teksten. De commissie zorgt er vervolgens voor dat alles gecontroleerd wordt en er daadwerkelijk een blad wordt geleverd. De commissie bestaat momenteel uit zes mensen: Siebren, Joep, Renske, Geertje, Ineke en Leendert

Seine begeisterung über eine Arbeitsstelle beim KIT zum trotz, hat dr. Michael Mäs sich dazu entschieden mal ein Jahr länger in Groningen zu bleiben um Chefredakteur beim SoAP zu werden… ondanks schijnbare overeenkomst is de achternaam van de eindredacteur van SoAP dit jaar niet Mäs, maar toch echt Kooistra. Siebren heeft voor zijn tweede jaar bij SoAP, en zijn tweede jaar als sociologiestudent, besloten om de hoofdverantwoordelijkheid voor de eindredactie op zich te nemen. Dat betekent dat hij redactieleden zal werven, schrijvers zal adviseren over hun teksten en ervoor zorgt dat iedere editie opnieuw inhoudelijk de moeite waard is. Omdat Siebren als honoursstudent veel te doen heeft, zal hij voor het eindredactiewerk veel samenwerken met Leendert en Geertje. Naast zijn studie- en commissie-activiteit besteed hij zijn tijd aan het op peil houden van zijn conditie, het luisteren van podcasts en lezen. Daarnaast beleeft Siebren veel plezier aan het koken van bijzondere maaltijden. Dat moet hij ook maar eens voor de commissie doen.

Dit jaar neemt Joep van Rijn het penningmeesterschap op zich. Hij heeft de verantwoordelijkheid over de inkomsten en uitgaven van de SoAP, dus je kunt hem altijd een tikkie sturen (We hopen dat hij begrijpt dat hij niet alles uit eigen zak hoeft te betalen). Ook gaat Joep wat zelfgeschreven stukken bijdragen aan SoAP. Dit is Joeps eerste jaar bij sociologie, en dus ook zijn eerste jaar bij SoAP. Joep komt uit het schitterende Wierden, en is dus een echte tukker. Hij speelt graag computerspelletjes, leest graag en kijkt af en toe een filmpje. Hij heeft gelukkig ook nog een sociale kant, die soms naar voren komt wanneer hij een biertje drinkt met vrienden of een kaartspelletje speelt. Joep is ook een echte rockliefhebber, je kunt hem altijd wakker maken met een nummer van de Dire Straits, wat goed past bij zijn rol als penningmeester, because he gets his money for nothing and his chicks for free.

Renske Kleefstra is dit jaar onze vormgever en promoter. Samen met Ineke zal zij het blad er piekfijn uit laten zien. Daarbovenop zal ze flink gaan zitten influencen op de social media kanalen van de SoAP. Als je d’r zoekt heb je de meeste kans op succes als je eerst op het voetbalveld gaat kijken. Ze is namelijk niet vies van een beetje sporten en voetbalt voor het tweede seizoen bij The Knickerbockers in Dames 3. Naast voetballen kan ze ook zeilen en houdt ze van schaatsen en dansen. Kortom, een echte sportfanaat. Als ze daar niet mee bezig is luistert ze graag naar muziek of doet ze leuke dingen met haar vrienden. Favorietjes zijn Anderson, Paak, Kaytranada en Goldlink. Zo nu en dan wil haar nieuwsgierige kant nog wel eens een machtsgreep plegen. Dit resulteert soms in studeren voor haar tweede jaar bachelor Sociologie, vaak in het kijken naar een leuke docu of random vragen stellen aan Google. Wanneer ze niet in Groningen te vinden is, kun je haar vinden op het platteland in Friesland. Ja, het is een echte! Opgegroeid op een boerderij én aan het water. Een DNA test zou zeggen dat ze een rasfries is.

De voorzittersrol van deze commissie heeft Geertje op de Hoek op zich genomen. Ze studeert nu drie jaar sociologie, al gaat ze nog zeker een vierde jaar tegemoet voor deze studie. Dat is te verklaren door haar tweede bachelor ‘filosofie van een bepaald wetenschapsgebied’, één van haar andere interesses die ze besloot te vertalen naar een studie. Hobby’s die het niet tot die status gered hebben zijn onder andere: tekenen, wandelen, lezen, zich zorgen maken over filosofische vraagstukken als in-hoeverre-het-bezit-van-een-woestijnrat-inmiddels-onderdeel-van-haar-identiteit-is, gamen en het verzorgen van haar planten. Alhoewel het verzamelen van extra informatie over dat laatste geen overbodige luxe zou zijn. Gelukkig vindt ze het naast al die wat  minder sociale activiteiten ook ontzettend leuk om mensen te spreken onder het genot van een kopje koffie, of iets sterkers wanneer de gelegenheid daarnaar is. Hoewel Geertje misschien een ‘oma in het verkeerde lichaam’ kan worden genoemd, vindt ze het zelf ook nog veel te vroeg om achter de geraniums te zitten. Het zal met deze commissie dit jaar geen probleem worden om die nog een jaartje te ontwijken. 

Ineke van Beek zal de hoofdvormgever van dit jaar zijn met hulp van Renske Kleefstra. Als eerstejaars sociologiestudent gaat ze gelijk aan de slag bij de SoAPCie om haar creativiteiten kwijt te kunnen. Die heeft ze ook veel, aangezien alles haar aandacht trekt en inspireert. Ineke schrijft gedichten en schildert aquarellen over onder andere de geluiden van een halfvolle pot mini-spaghetti, dissociatie, groene zeep en ritsen. Kunst, cultuur en esthetiek hebben veel invloed op Ineke. Ze moest ooit tijdens een les zachtjes huilen, omdat ze ontroerd werd door haar klasgenoten die onbewust De school van Athene nabootsten. De volgende dagen werd ze geplaagd door allerlei vragen, zoals “Bootst kunst het leven na of andersom?’’ Dit soort vragen zijn normaal voor Ineke. Daarom streeft ze ook naar het starten van een tweede bachelor aan de faculteit Wijsbegeerte. Ze verlangt naar het begrijpen van de manieren waarop de mens zichzelf uit, en hoe die uitingen veranderen door omgeving en tijd. Ineke wordt in beslag genomen door de gedetailleerde wereld en complexe vraagstukken. Drukke leerbaan, drukke hoofd, druk mens. Ze neemt veel op haar bordje met haar studieplannen en commissielidmaatschap, maar gelukkig houdt ze van eten. Zoals we het vroeger leerden: hap, slik, weg.

De lange Leendert Ekkelboom zal dit jaar de secretaris van SoAP zijn. Hij komt uit Winsum, het mooiste dorp van Nederland. Op de middelbare school besteedde hij zijn tussenuren aan het racen tegen zijn vrienden op typeracer, dat komt nu goed van pas bij het notuleren. Leendert is een echte chaoot, maar gewapend met een pen en agenda zorgt hij ervoor dat vergaderingen plaatsvinden op het afgesproken moment. Nou ja… meestal dan. In zijn vrije tijd is hij te vinden achter de computer, waar hij graag een spelletje op speelt, of op het korfbalveld van DWA Argo, waar hij al 4 jaar op de afvangpositie staat. Als je deze krullenbol op stelten in de gang tegenkomt, hoort hij graag je favoriete muzieknummer, want hij houdt van diversiteit in zijn spotify afspeellijsten. Naast een muziekje tegen de stress van het studeren, mediteert hij af en toe; met een diepe adem  in, en weer uit…

Share Button