Commissie

Achterste rij: Ken en Karlijn. Voorste rij (Op volgorde): Loreen, Dagmar en Douwine.

SoAP bestaat uit een redactie en een commissie. De wisselende redactie, voornamelijk bestaand uit sociologiestudenten en -docenten, levert de teksten. De commissie zorgt er vervolgens voor dat alles gecontroleerd wordt en er daadwerkelijk een blad wordt geleverd. De commissie bestaat momenteel uit vijf mensen: Karlijn, Loreen, Douwine, Ken en Dagmar.

Karlijn Bakker gaat voor haar tweede jaar bij SoAP. Vorig jaar begonnen als eindredacteur, gaat ze dit jaar verder als voorzitter. Daarmee is ze ook wel de “commissie mama”. Karlijn is met haar 22 jaar al redelijk bejaard en zit in het tweede jaar van de studie Sociologie. Hoewel ze van oorsprong Groningse is vertoeft ze ondertussen al ruim tien jaar op het prachtige Waddeneiland Vlieland. Met ook een woonplaats in Harlingen is Karlijn dus eigenlijk altijd onderweg . Ze is dol op koken, (borrelen!), zwemmen, muziek luisteren en lezen. Als ze daar niet mee bezig is werkt ze als horecatijger in het restaurant of in de kroeg. Ondanks dat ze nog niet eerder voorzitter is geweest, is ze nog nooit vergeten een vergadering officieel te openen en heeft ze er super veel zin in. Ze heeft alle vertrouwen in haar commissie en staat te popelen om er een ontzettend mooi jaar van te maken!

Ken Hesselink gaat dit jaar als penningmeester op de centjes van de SoAP letten. Ken zit in zijn derde jaar van de studie Sociologie  en doet de minor journalistiek. Hij komt uit Geesbrug, een klein dorpje in Drenthe, maar woont nu in Groningen. Hij houdt van gitaar spelen en lezen. Daarnaast houdt hij erg van zeilen en  geeft daarin ook les in de zomervakanties. Zijn werk is het draaien van films in de DOT, waardoor hij wekelijks naar de film gaat. Verder heeft hij het druk als voorzitter van ROOD Groningen en houdt hij van reizen. Afgelopen zomer is Ken wezen interrailen langs allemaal mooie plekken in Europa. Ken is niet eerder penningmeester geweest en hoopt dus veel te leren en plezier te hebben! 

Douwine de Boer is dit jaar onze vormgever. Zij zal ervoor zorgen dat het blad er piekfijn uit komt te zien. Douwine woont vanaf december 2022 alweer een jaar in Groningen en ze zit in haar tweede jaar van de studie. Douwine verandert elke maand van hobby en is zo nu en dan in de sportschool of bij de boulder club te vinden. Ze houdt van een feestje met een bijpassend drankje maar ook gewoon van een lekker kopje thee. Verder vind ze het leuk om te gamen, te lezen en series te kijken. Douwine is graag bezig met interieur ontwerpen, en weet dan ook de Flexa kleur van elk jaar. De taak van vormgever valt dus precies in haar straatje. Verder is het voor Douwine nog altijd een droom om naar IJsland te gaan om walvissen te spotten, en te kunnen duiken tussen twee aardplaten. Douwine kijkt uit naar de gezellige tijd die ze gaat beleven bij de SoAP. 

Loreen Wijnja zal dit jaar de eindredacteur van de SoAP zijn. Ze is tweedejaars studente en woont al bijna een jaar in Groningen. Van oorsprong is ze een echte Sneker die zich het liefst met familie en vrienden omringd. Wanneer Loreen niet bezig is met school, of het uitstellen daarvan, bevindt ze zich het liefst in een kringloopwinkel. Het vinden van leuke kledingstukken of interieuronderdelen is inmiddels een sport geworden. Daarnaast spendeert ze al haar geld aan het bemachtigen van haar favoriete albums. Haar CD-verzameling is inmiddels al zo groot, dat haar planken het bijna begeven. Ook heeft ze een gitaar in de hoek van haar kamer staan, die helaas nog nooit bespeeld is. Aan ambitie is er in ieder geval geen gebrek bij Loreen. Ze heeft zin om dit enthousiasme voort te zetten bij de SoAP. Ze gaat er voor. Maar dan echt. “Bliksempiebe”.

En dan onze jongste, met haar 18 jaar is Dagmar Fonk dit jaar de secretaris en promotor van SoAP . Geboren en getogen in Groningen, nu eerstejaars student sociologie. Het liefst mist Dagmar geen enkel feestje. Dagmar verdient nu al  ruim twee jaar haar geld bij de Kruidvat,  toch mag ze blij zijn dat ze nog thuis woont, want vaak gaat een groot deel van haar salaris op aan shoppen en gezelligheid. Een grote hobby van Dagmar is dan ook tijd spenderen met vrienden en familie, daarnaast houdt ze van muziek luisteren, series kijken en lezen. Ze was op de middelbare school al vreselijk slecht in economie, dus we mogen blij zijn dat ze niet onze penningmeester is. Ondanks dat Dagmar zelf soms nogal chaotisch kan zijn, zullen de notulen dat niet worden. Tijdens de vergaderingen tikt ze alle ideeën en plannen van de commissie mee en de notulen worden ook ruim op tijd (zonder spelfouten) gepubliceerd. Dagmar kijkt uit naar een heel leuk en leerzaam jaar bij de SoAP!

Share Button