Aanraders

 Documentaire: ‘We Are Legion’.

Wie een beetje rondsurft op het internet is vast wel eens de cryptische titel ‘4chan’ tegengekomen. Dit forum is de poort naar de diepste krochten van het internet; hoe zwarter de humor, hoe beter. Echter is dit medium ook in staat tot grote collectieve acties. ‘Hacktivism’ is een term die voor deze groep mensen in het leven is geroepen: actievoeren door het neerhalen van websites, maar ook door overal ter wereld tegelijk de straat op te gaan. ‘We are legion’ laat zien wat ‘4chan’ in het verleden heeft bewerkstelligd, maar ook wat wellicht de toekomst zou kunnen zijn.

Bekijk hier de trailer van de documentaire ‘We Are Legion’

 Tentoonstelling: De Dode Zeerollen, Drents Museum Assen

Bij ‘Dode Zeerollen’ heeft men misschien niet direct een beeld. Waar gaat het hier om? Een diersoort? Een toneelstuk? Allemaal mis: het onderwerp van deze tentoonstelling zijn eeuwenoude thorarollen. Er zijn originele Bijbelse manuscripten aanwezig, maar ook teksten uit dezelfde periode die juist niet in de bijbel zoals wij die kennen te vinden zijn. De Dode Zeerollen zijn één van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw, dus komt dat zien!

  Restaurant: Okami Sushi & Teppanyaki

Als paddestoelen schieten ze uit de grond: Sushi restaurants. Hier kun je, vaak onbeperkt, rauwe vis en andere lekkernijen naar binnen werken. Een van mijn favorieten is Okami. Het zit een beetje achteraf (aan de kreupelstraat), en om eerlijk te zijn ziet het uithangbord er niet aantrekkelijk uit, maar schijn bedriegt! Voor €27,50 kun je hier onbeperkt eten en drinken. Heb je genoeg aan alleen sushi, dan kom je weg met €22,50. Rond lunchtijd ben je zelfs maar €10 kwijt voor onbeperkt sushi! Naast sushi hebben ze ook zogenaamde ‘teppanyaki’: vlees en vis gebakken op een ijzeren plaat, en sashimi; sushi zonder rijst. Voor de liefhebbers ook genoeg gefrituurde rommel. Erg aan te raden is de gebakken kangoeroe (ja, echt!).

  Online video: Ted met Luis von Ahn

Iedereen heeft ongetwijfeld wel een gehoord van de Ted filmpjes. Ted is een jaarlijkse bijeenkomst waar verschillende sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten een presentatie te geven. De presentaties hebben de meest uiteenlopende onderwerpen, van dagelijkse bezigheden tot interessante projecten en geniale ideeën. Onder andere Steve Jobs, Bill Clinton en Jamie Oliver stonden op het podium. Hieronder vind je een Ted filmpje waarin Luis von Ahn, de man achter de captcha teksten, een presentatie geeft.

Bekijk hier het filmpje: http://www.ted.com/talks/luis_von_ahn_massive_scale_online_collaboration.html

Overige filmpjes van Ted zijn te vinden op www.ted.com

Share Button