Vanuit Huisman 8: Hoe gaat het met de IntroCie?

Allereerst laten we een commissie aan het woord: de IntroCie. Aankomend jaar zullen studenten geen nieuwe herinneringen kunnen maken op het mooie Schiermonnikoog. Geen flunkyball, SoAPmeppen en Tox Bar. De boot blijft aan wal en de IntroCie thuis. Hoe hebben zij het nieuws verwerkt? Zijn er misschien andere mogelijkheden om eerstejaars te verwelkomen op onze studie? We vragen het deze week aan de IntroCie.  

Hoe gaat het met …. IntroCie?

Laten we gelijk maar beginnen met het slechte nieuws: het introductiekamp voor de eerstejaars van Sociologie gaat definitief niet door… Geen boot naar Schiermonnikoog en geen danspasjes in de Toxbar… Ondanks dat dit er natuurlijk dik aan zat te komen, blijft het een teleurstelling. Voor onszelf, omdat we het zo leuk vinden om het introductiekamp te organiseren, maar vooral voor de eerstejaars, omdat we weten hoeveel toffe en gênante momenten ze nu gaan missen. 

Maar het is belangrijk om niet te veel in de negativiteit te blijven hangen. Vanaf het moment dat het redelijk duidelijk werd dat het introductiekamp niet meer door zou gaan, werden de vergaderingen minder effectief, maar niet minder gezellig. Bijna elke week kwamen en komen we online bij elkaar om even bij te praten en om bijvoorbeeld Stefans bijna kale hoofd te aanschouwen. Gelukkig zijn de kappers weer open. 

Sinds vorige week zijn we samen met bestuur en de faculteit aan het overleggen over een andere invulling van het introductiekamp. Een invulling die waarschijnlijk in en rondom de faculteit gaat plaatsvinden en die één dag duurt. Op deze manier hopen we de eerstejaars toch een ontzettend leuke eerste ontmoeting met elkaar en Sociëtas te geven!

Veel liefs, 

De IntroCie

 

Share Button