“Non, je ne regrette rien”

“Vandaag 50 jaar geleden stierf zij. Maar haar muziek is onsterfelijk gebleken” – Frans Timmermans

Deze uitspraak zette minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans op zijn Facebook  met een youtube link naar het nummer: ‘Non, je ne regrette rien’ van Edith Piaf. Hij deed dit om haar te herdenken op haar 50ste sterfdag, maar de timing was wellicht ietwat misplaatst.

Hij zette dit bericht namelijk online toen Nederland net excuses had gemaakt tegenover Rusland voor het arresteren van een Russische diplomaat. President Poetin eiste excuses en Nederland gaf die. Er was veel ophef over het voorval en Rutte had alle moeite zijn rug recht te houden in de media. De opmerking van minister van BuZa “ik heb nergens spijt van” was dan ook opmerkelijk.

Timmermans stelt dat zijn Facebookpost niks te maken had met het voorval met de Russische diplomaat en zegt dat de link onterecht gelegd is. Hoe dan ook, ik vind het een plekje waard in de rubriek “Uitspraak van de Week”.

Share Button