“Zolang er niet wordt opgetreden tegen mensen die mijn tweets verkeerd uitleggen ziet U mij hier niet meer. Ik heb wel wat beters te doen.”

Uitspraak van de week – week 42

Peter Rehwinkel kondigde begin deze maand zijn vertrek aan als burgemeester van Groningen. Hij gaat aan de slag bij een internationale organisatie die lokale overheden hulp biedt bij rampbestrijding. Het is een onbetaalde functie, maar Rehwinkel heeft recht op wachtgeld. Veel wachtgeld. Vakantievieren op de kosten van de belastingbetaler in Groningen, daar komt het op neer. Bovendien heeft hij zijn Spaanscursus, van meer dan €3000,- gedeclareerd. 

Na alle ophef die dit nieuws veroorzaakte heeft Rehwinkel laten weten af te zien van de eerste drie maanden wachtgeld. Dit bleek alleen niet genoeg om de rust te laten wederkeren en hij bleef lastig gevallen worden op Twitter. Daarom neemt Peter Rehwinkel naast de mensen in Groningen nu ook afscheid van zijn Nederlandse Twittervolgers. Hij heeft namelijk wel wat beters te doen, in zijn vakantiehuis in Spanje.

Bron afbeelding: Dagblad van het Noorden

Share Button