Aanrader: Universiteit van Nederland

Universiteit van Nederland

Mocht je maar geen genoeg krijgen van colleges dan kun je nu ook extra colleges online volgen. De‘Universiteit van Nederland’, opgericht door Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn ging in september van start en lijkt een groot succes. Het idee komt uit de Verenigde Staten, waar al langer colleges online te volgen waren. Alexande Klöpping over het idee:

“Ik kwam op het idee toen ik met Marten Blankesteijn in de trein zat, en we een college keken van professor Michael Sandel. Amerikaanse universiteiten zetten steeds vaker hele collegereeksen online, en wij waren allebei betoverd door deze man. In zijn college over Recht neemt hij een stampvolle collegezaal op een zeer indrukwekkende manier mee in een ethisch probleem. Nadat we het college ademloos hadden bekeken wisten we: dit moeten we in Nederland ook hebben.” (Bron: NRC.nl)

De colleges worden gegeven door gewaardeerde hoogleraren die aangeraden zijn door studenten. Zo gaf dr. Bart van Heerikhuizen gister een sociologie college waarin hij de vraag stelde “Waarom worden vrouwen niet meer ontslagen als ze kinderen krijgen?”

Elke dag komen er colleges online te staan op deze website.

Share Button