“The biggest eyesore in New York is not the graffiti, it’s under construction at ground zero”

In oktober was de Britse graffitikunstenaar Banksy in New York. Een maand lang hield hij een pop-up expositie genaamd “Better Out Than In” in de straten van de stad. Dagelijks publiceerde hij een nieuw graffitikunstwerk.

Afgelopen dinsdag zou het kunstwerk van de dag aanvankelijk een opiniestuk zijn in de krant The New York Times. De krant weigerde het opiniestuk echter te plaatsen. Banksy reageerde met een nieuw graffitikunstwerk met de tekst “This site contains blocked messages”. In het opinieartikel, later zelf door Banksy gepubliceerd, uitte hij kritiek op het nieuwe World Trade Center.  Hij is niet te spreken over het nieuwe gebouw: “That building is a disaster. Well no, disasters are interesting.”

Voor de andere kunstwerken van afgelopen maand, zie Banksy’s blog.

Bron afbeelding: http://banksy.co.uk/

 

Share Button