“Dit gebeurt er dus wanneer je een diplomaat aanspreekt op zijn gedrag……..”

Danny Ghosens is een journalist in dienst van de – toch controversieel te noemen – omroep Powned. Onverwachts belandde deze beste man woensdagmiddag in het ziekenhuis met een lichte hersenschudding, een pijnlijke kaak en veel bloed in zijn gezicht. Stiekem wreef ik gelukzalig in mijn handen en dacht; och, gerechtigheid.Want ja, Danny… Danny is een beetje sensatiezuchtig en dit wordt nogal versterkt door de opdrachten die hij onder zijn neus geschoven krijgt. Met als doel om op zoek te gaan naar discussie, tegenspraak en onverklaard onrecht. Afgelopen woensdag toog Danny (voor de zoveelste keer de afgelopen maanden) naar de ambassadewijk in Den Haag om dit keer een Angolese ambassadeur en zijn medewerkers te wijzen op de wetten van de parkeerjustitie. De Angolezen reageerden geagiteerd en de vlam sloeg in de pan omdat de journalistieke werkwijze van Danny bij de Angolezen niet gewaardeerd werd. Deze werkwijze is dan ook typisch voor Powned en is op de man af, erg fel en strak de wet hanterend.

Deze vorm van journalistiek mag zeker geschaard worden onder de kritische functie die een goede journalist mag beoefenen. Alhoewel, naar mijn mening is hier wel een grens. Hoe goed de insteek ook is om de luie en gemakzuchtige chauffeur  en medewerkers terecht te wijzen op de parkeerregels, komt het zo mierenneukerig over.

Uiteindelijk wordt  de medewerker van de Angolese ambassade die Danny Ghosens een rake klap verkocht vast gestraft en zal de situatie worden uitgepraat. Voor nu zit Danny alleen even met een wat  dikke lip en hoofdpijn rustig op de bank terwijl hij de gebeurtenissen overdenkt. Misschien komt hij tot het inzicht dat zijn journalistiek handelen ook niet de schoonheidsprijs verdient en dat degene die de bal kaatst hem ook terug kan verwachten.

Zie hier het filmpje en oordeel zelf.

Geschreven door Vincent de Goeij

 

Share Button