Vanuit Huisman 3: Hoe gaat het met de LustrumCie?

Vanaf deze week zal ook met enige regelmaat de rubriek Hoe gaat het met (…) verschijnen, waarin een commissie van Sociëtas vertelt hoe zij omgaan met het stilvallen van het openbare leven. Wat gebeurt er met geplande evenementen? Hoe gaat het vergaderen? En hoe gaat het verder met de commissieleden? Als eerste is er de LustrumCie, die moeten toezien hoe het unieke moment dat zij uitgebreid hadden willen vieren stil voorbijgaat. Desondanks kunnen zij niet meer dan zien wat de toekomst hen voor hun toewijding overlaat.

Hoe gaat het met…. de LustrumCie?

Van 14 tot en met 16 april van dit jaar had het Lustrum van Sociëtas moeten plaatsvinden. Helaas liep dat toch even anders. Toen de eerste maatregelen naar buiten kwamen, hadden we allemaal nog stiekem wel wat hoop. Vooral Lex Rietman (aquisitie) was in het begin optimistisch en wilde nog geen van de geplande activiteiten afgelasten. ‘We kunnen wel zelf assumpties maken over wat er gaat gebeuren, maar dat weten we nog niet’, werd door Lex gezegd in onze appgroep. En groot gelijk had hij, want we hadden destijds inderdaad geen idee van de werkelijke ernst van de situatie. Behalve Sebas van Rhyn (acquisitie) dan, want die hield ons tijdens ons commissieweekend in Praag (5-8 maart) en zelfs daarvoor al goed op de hoogte van de cijfers omtrent het virus. Destijds vond de rest van de commissie dit maar wat ‘overdreven’, maar Sebas had een zeer vooruitziende blik.  

Op donderdag 15 maart hadden Nikki van Kempen (secretaris) en Lex samen nog een poster gemaakt voor de Lustrum activiteit ‘Gotcha!’: Lex en Nikki waren echt ontzettend trots op deze poster en hadden er bloed, zweet en tranen ingestoken, maar helaas zal deze (dit jaar) niet gebruikt worden. Toen eenmaal duidelijk werd dat het Lustrum dit jaar niet door zou gaan, hebben we dit onder de leden van Sociëtas verspreid door middel van een bericht op Facebook en Instagram. Hierop kregen wij veel lieve reacties, dank daarvoor! Karlijn van der Velde (acquisitie) heeft na het posten van dit bericht alle met ons samenwerkende bedrijven gemaild met het nieuws. Dit werd gelukkig door iedereen goed opgepakt en we hopen dan ook op verdere samenwerking in de toekomst.

Sinds het afgelasten van het lustrum heeft Niels Smit (voorzitter) samen met Lex en Nynke (penningmeester) een aantal keer met het bestuur van Sociëtas vergaderd over de toekomst van de LustrumCie. Hierin kwam duidelijk naar voren dat het erg lastig is om activiteiten te gaan plannen, omdat we niet weten hoe de situatie eruit gaat zien. Als commissie zouden we graag aan het begin van volgend studiejaar een paar extra activiteiten willen organiseren, maar het is nog maar de vraag of dit kan. Daarnaast is volgend studiejaar de LustrumCie natuurlijk officieel geen Lustrum-, maar een Diëscommissie. Of we het Lustrum ‘in gaan halen’ is nog niet duidelijk. Er is eigenlijk nog te veel niet duidelijk om concrete afspraken te maken of vooruit te plannen. Het enige dat we nu wel doen (en kunnen doen) is de band die we dit jaar als commissie hebben opgebouwd, te onderhouden.  Zodat, wanneer we in de toekomst weer iets mogen organiseren, we dit nog steeds kunnen doen met onze gezellige en gedreven commissie.

 

Share Button