Vanuit Huisman 3: Bureau Veenstra

De titel van dit stuk is niet per ongeluk overgenomen van die van vorige week, want studieadviseur Tessa -Veenstra- deelt haar ervaringen met thuiswerken. Als studieadviseur ziet haar dag er anders uit dan die van de gemiddelde medewerker, en voor een gezin met jonge kinderen zijn deze tijden niet makkelijk. Natuurlijk heeft Tessa heeft ook veel advies heeft voor studenten. 

Bureau Veenstra

Ineens zitten we dan met z’n allen thuis en moeten we daar werken en studeren. In mijn geval is dat samen met vriend en kinderen, waarin we om en om kunnen werken en de andere tijd het schoolwerk met kind 1 moeten afwerken en kind 2 moeten afleiden zodat die niet gaat klieren (want die heeft zelf nog geen schoolwerk). Kortom, een strakke planning waarin de momenten die je kunt werken goed benut moeten worden. En dat maakt ook precies dat ik op die momenten gericht aan de slag kan. 

Ik kan me goed voorstellen dat het gebrek aan structuur (geen colleges of bibliotheek om naartoe te gaan) studeren lastig maakt. We hebben eerder via Nestor een link gedeeld naar een stuk uit de UK waarin een aantal voorwaarden beschreven worden om geconcentreerd aan het werk te gaan. Het gaat dan o.a. om het maken van een to-do-lijstje, het creëren van een ritme, bewegen en voldoende slapen. 

Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om in contact te blijven met elkaar. Ik heb normaal gesproken niet zoveel met technologie, maar ben nu aan het facetimen en hangouten alsof ik nooit anders gedaan heb ;-). Het is prettig om elkaar tijdens een gesprek ook echt te kunnen zien. Tekke en ik organiseren regelmatig momenten waarop je kunt inloggen en met ons en mogelijk andere studenten kunt praten. Ik zou zeggen: kom eens langs. Er worden ervaringen uitgewisseld (bijvoorbeeld over hoe het thuis maken van tentamens gaat, voor ons ook goed om te weten) en we kunnen het meer algemeen hebben over hoe het studeren thuis en de hele situatie ervaren worden. Het elkaar tips geven werkt goed.

Het Studenten Service Centrum is ook online gegaan en ook daar kun je gesprekken aanvragen en veel nuttige informatie vinden. 

Ga tot slot ook lekker naar buiten en geniet van het mooie weer.  Ik vind het een hele fijne manier om te ontspannen na een dag werk. En mocht je vragen hebben of even iets willen overleggen, neem vooral contact met ons op! 

Tessa Veenstra (studieadviseur)

 

Share Button