Vanuit Huisman 4: Hoe gaat het met de NachtCie?

De NachtCie zag, één dag voor het zo ver zou zijn, hun evenement in het water vallen door de maatregelen die werden getroffen tegen het coronavirus. Hoe zijn ze omgegaan met deze teleurstelling? En komt er nog een Nacht van de Sociologie dit jaar? Lees het in de rubriek ‘Hoe gaat het nu met… De NachtCie’.

Dag Nacht

Op 13 maart 2020 zou de grootste Nacht van de Sociologie ooit plaatsvinden. Onder meer Mark van Ostaijen zou spreken en niemand minder dan Teun van den Elzen zou ons aan het lachen maken. Er werd echter niet gesproken, evenmin gelachen. Na het nieuws van 12 maart dat evenementen geen doorgang meer kregen, was het lachen wel even weg. Binnen enkele momenten zaten we rond de tafel met het bestuur om te bespreken over hoe nu verder. Er was geen verder. In een uur was alles afgezegd. Het enige wat nog gedaan kon worden, was de horeca een economische impuls geven nu het nog kon. We hoefden toch niet fit te zijn voor de volgende dag. 

Wellicht dat we het evenement konden verplaatsen, ergens aan het eind van het jaar misschien, dachten we. Dat was te rooskleurig gedacht. Er werd niks verplaatst. De banner met daarop groot ‘Nacht van de Sociologie 2020’ zal niet gebruikt worden. Hij hangt wel aan de muur in de kamer van Bauke. Niet als aandenken aan de Nacht die nooit heeft plaatsgevonden, maar als aandenken aan een fantastische commissie waar elke vergadering een feest was en waar we met een goede samenwerking iets geweldigs hadden georganiseerd. En het staat er wel mooi. De muur zag er toch al zo leeg uit. 

Volgend jaar zal de Nacht hopelijk weer plaatsvinden. Nóg groter dan het plan was voor dit jaar. Met een nóg grotere commissie gaan we met extra mankracht de Nacht nóg beter maken dan het altijd al is geweest. Volgend jaar wordt een goed jaar. Wel als het aan ons ligt tenminste.

Liefs van de NachtCie

 

Share Button