Vanuit Huisman 4: Bureau Roos

Een nieuwe week, een nieuw Bureau (…); deze keer schuift Marina Roos aan. Ze geeft ons een kijkje in haar leven, waar mogelijkheid ziet om ook af en toe aan al het nieuws over corona te ontkomen. Marina geeft verschillende suggesties voor games om jezelf in te verliezen (de ultieme quarantainehobby) en benadrukt ook dat het offline leven niet vergeten moet worden. Lees hier Bureau Roos.

Bureau Roos

In mijn inbox verschijnt een mail met de vraag of ik iets wil schrijven voor Vanuit Huisman over deze tijd van quarantaine, thuiswerken en sociale afstand. Ja, natuurlijk wil ik dat! Maar wat kan ik zeggen over de bijzondere situatie waar we ons in begeven, want er is al zo veel corona: coronanieuws uit heel de wereld, coronamaatregelen die verlengd worden, tips voor thuiswerken, coronastatistieken en kritiek op coronastatistieken, want als sociologen weten we maar al te goed dat we verder moeten kijken dan alleen descriptieve statistieken.

Mijn tip om deze periode door te komen, is: steek af en toe even je kop in het zand. Even loskomen van al het gedoe. Ik doe dat door een wandeling te maken en ondertussen een podcast te luisteren, door via Skype poppenkast te spelen met de vierjarige dochter van vrienden (waar die oude knuffels van vroeger al niet goed voor zijn..!), nieuwe recepten uit te proberen en de documentaire over basketballegende Michael Jordan te kijken. En met de ultieme quarantainehobby, aangezien het gewoon vanuit huis kan: gamen. Ik vind het heerlijk om met niets anders bezig te zijn dan een stad bouwen en de infrastructuur zo efficiënt mogelijk aanleggen, met mijn eigen ‘ghost’ inhalen in Mario Kart en met speuren in het handgetekende zoek-spel Hidden Folks: een game voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van ‘Waar is Wally?’.

Elke avond probeer ik tijd te maken voor een potje League of Legends, een online strategiespel waar je met een team van vier andere spelers samenwerkt om de basis van het andere team te vernietigen. De combinatie van het hoge tempo van het spel, samenwerken met mijn teamgenoten en de tactische keuzes die gemaakt moeten worden, zorgt ervoor dat ik aan niets anders denk dan het spel. En juist dat geeft me energie om de volgende dag weer hard te werken en om te gaan met al het coronanieuws en de onzekere vooruitzichten. 

Dus ik sluit me aan bij mijn voorgangers: ga inderdaad lekker naar buiten, geniet van het mooie weer, houd contact met de mensen die je dierbaar zijn, maar vergeet niet om regelmatig ook even offline te gaan. 

Marina Roos

 

Share Button