Vanuit Huisman 5: Hoe gaat het met de AcCie?

Deze week bericht de AcCie over haar strubbelingen om actief te blijven als commissie in uitzonderlijke tijden. Met enige creativiteit, en de ruimte om dit te gebruiken, hadden zijn plannen gemaakt om een alternatief liftweekend te organiseren. Het zijn echter niet alleen overheidsmaatregelen en de gevaren van een virus die activiteiten verhinderen.

Wat je hebt gemist: Alternatief Liftweekend 

Zoals jullie ongetwijfeld mee hebben gekregen hebben wij, de AcCie, het liftweekend dit jaar enigszins aangepast. Dit vanwege dat ene virus waarvan de naam niet genoemd mag worden. Tot zaterdag 25 april hebben alle leden en niet-leden van Sociëtas zich kunnen inschrijven voor Liftweekend corona-style, dat plaats zou vinden van 1 tot en met 3 mei. We hadden jullie graag willen vertellen dat het liftweekend van 2020 zou gaan naar… Pieterburen! 

Deze locatie hadden we uitgekozen omdat het zo’n lekker vakantiegevoel op zou leveren: zon, strand, zeehonden. Tevens was het voordelig dat de bezemwagen weinig te doen zou hebben; de laatste hoopjes ellende hoeven niet om 23:00 in the middle of nowhere opgehaald te worden. We zitten namelijk constant in the middle of nowhere! Geweldig. Daarnaast blijkt trouwens dat het virus niet overdraagbaar is op zeehonden of andere zeezoogdieren, heb jij even geluk Lola! 

Enfin, de planning zag er als volgt uit: op vrijdagmiddag lekker wadlopen (neem je mooiste laarzen mee), op vrijdagavond eten bij pizzeria Bij de Buren van Pieter, geweldige toko. Vervolgens ons even helemaal laten gaan bij Theeschenkerij Domies Toen, om lekker af te toppen bij Bar Eendrum, waar het al-tijd een feestje is. Voor zaterdagavond stond dezelfde kroegentocht gepland, veel meer is er namelijk niet te doen in dat prachtdorp. Behalve een bezoekje aan Zeehondenopvang Pieterburen natuurlijk, daar waar we onze blaffende zeezoogdiertjes even gedag zouden zeggen. 

Maar helaas, vanwege het te lage aantal aanmeldingen dit jaar konden we het geweldige weekend niet door laten gaan. Jammer dat jullie je niet hebben ingeschreven jongens, aan ons heeft het niet gelegen. Ach ja, we zien jullie dan misschien volgend jaar wel weer, liftend naar de mooiste metropool van Europa genaamd…

Kusjes van de AcCie.

 

Share Button