Even voorstellen: Ferdinand Mertens

In de alumni-editie schreef Ferdinand Mertens een mooi stuk over Marie Jahoda. Wij stellen Ferdinand graag uitgebreider aan u voor. Deze beschrijving ook terug is terug te vinden in de geüpdatete versie van de alumni-editie 2021 op ISSU. Klik hier voor de digitale alumni-editie: https://issuu.com/soapgroningen/docs/soap_2020-2021_alumnie-editie_het_recht_van_de_ste

Ferdinand Mertens

Ferdinand Mertens (1946) studeerde van 1971 tot 1973 sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na in 1976 te zijn afgestudeerd in combinatie met zijn werk aan de Technische Hogeschool Twente, promoveerde hij in 1981 aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn wetenschappelijke carrière zette zich daarna voort met aanstellingen als Hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1995-1997) en Hoogleraar Toegepaste Bestuurskunde aan de Technische Universiteit van Delft (2005-2011).

Binnen het openbaar bestuur was hij van 1977 tot 2005 werkzaam bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, laatst als Inspecteur-Generaal van het Onderwijs. Daarna werd Mertens  Inspecteur-Generaal Verkeer en Waterstaat. Van 2005 tot 2013 was hij lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, naast lidmaatschap van diverse adviesgroepen.

Share Button