Kennismaking Sociëtas bestuur 2015-2016

Van links naar rechts: Lisanne Boschloo (Commissaris Extern), Jorijn Aalders (Secretaris), Astrid Ziengs (Voorzitter), Stijn Dollekamp (Penningmeester), Erdem Bagir (Commissaris Intern) 

 

Een nieuw studiejaar betekent ook een nieuw bestuur van Sociëtas. SoAP neemt met het bestuur plaats in de warme vergaderruimte, klaar om ze aan een vragenvuur te onderwerpen.

Wat is jullie belangrijkste streven dit jaar? Nieuwe doelen, of dingen die jullie door willen zetten?
Voorzitster Astrid neemt het woord. “We willen vooral de promotie professionaliseren. De posters moeten een standaardformat krijgen om de herkenbaarheid van onze vereniging te vergroten en meer eenheid te creëren. Daarnaast willen we de acquisitie veranderen. Tegenwoordig is het zo als commissies gebruik maken van een middel van een andere commissie of het bestuur, dat 70% naar de vereniging gaat en 30% naar de commissie zelf. Dit gaan we veranderen naar 60/40, zodat de commissies meer krijgen voor de moeite die ze doen. Ook willen we de ‘Club van 20’ oprichten. Tenslotte willen we meer focussen op studie gerelateerde activiteiten om de vereniging meer inhoud te geven. Zo willen we een docentenborrel organiseren, dat leden meer samen gaan studeren en meeloopdagen gaan organiseren.”

Als er een nieuw bestuur wordt gevormd komt er natuurlijk een constitutieborrel. Hier gaan jullie met andere besturen kennis maken, zij feliciteren jullie met de aanstelling en er wordt lekker geborreld. Nu willen we natuurlijk weten hoe jullie  constitutieborrel is verlopen. Wat voor geks is er allemaal gebeurd?
“Er wordt niet echt ‘lekker geborreld’, we moeten vooral heel veel drinken! Voor de andere verenigingen is er gratis bier, hierdoor weten we eigenlijk niet veel meer van onze constitutieborrel. Gelukkig was het oudbestuur ook aanwezig en hebben ze goed op ons gelet. Van hen kregen we een verslagje van wat er allemaal is gebeurd. En er is genoeg geks gebeurd. Zo zijn Stijn, Lisanne en Erdem gebrast en onze bewakers zaten onder de blauwe plekken. Sil had zelfs een bloedneus! Jorijn heeft een eierbal gekregen, andere cadeaus waren bijvoorbeeld teveel drank, een waterpistool gevuld met Sourz, van VIP (studievereniging Psychologie, red) een Friespakket, chocoladeletters, vogelvoer en een plant. Als afsluiting zijn we met alle bewakers wat gaan eten bij een pizzeria en werden alle bestuursleden netjes naar huis gebracht.”

Met al die borrels en andere feesten hebben jullie als bestuur de laatste tijd aardig veel alcoholische drankjes genuttigd. Is dit altijd goed verlopen? Of heeft iemand een braakje gelegd?
Er komt veel gelach bij het bestuur vandaan. “Ja, dit gaat altijd vlekkeloos hoor!” zegt Astrid. “Nou, Astrid staat niet echt bekend als drinker,” vertelt Jorijn verder. “Niemand had verwacht dat ze op het overdrachtsweekend (gezellig weekend met oud en nieuw bestuur, red.) veel zou drinken. We waren met zijn tienen op een boerderij en opeens ging Astrid sterren kijken, alleen. Vervolgens ging ze naar bed, zonder dat iemand dit door had, dus daar troffen we haar plots aan. Eenmaal in de badkamer zagen we dat Astrid niet alles binnen heeft kunnen houden. Lisanne heeft nog een toevoeging. “Op de dag van vertrek hadden we alles binnen opgeruimd, klaar om richting Groningen te vertrekken. Maar we kwamen buiten en tsja… er lag braaksel. Iedereen ontkende het te hebben gedaan maar we gokken dat het Astrid was tijdens haar sterrenkijk avontuur.”

Beschrijf jullie bestuur in drie woorden
Erdem had zich al mentaal voorbereid op deze vraag, maar we kunnen ook zijn hersenen met de rest mee horen kraken. Stijn bepaalt dat het eerste woord “Lachen” moet worden. Uiteindelijk komen ze op: “Lachen, gieren, brullen!. Jorijn wil “lief” er nog in verwerken, de rest van het bestuur ziet hier helaas geen mogelijkheid in. “Dan zijn we stiekem gewoon ook nog heel lief.”

Tijd voor een individuele vraag: wat is jullie guilty pleasure?
Jorijn: “PATAT! Net als mijn voorganger Tineke.”

Erdem: “Ik ben fan van Rihanna. En Beyoncé. Of ik meedans met de muziek? Bij Rihanna wel.”

Astrid: “Uhm.. Harry Potter lezen? Nee, dat is gewoon te gek, dat is geen guilty pleasure.  Ik zou het niet weten. Weten jullie iets jongens?

Lisanne: “Dat je om 7 uur je bed uit komt om te hardlopen? Dat is echt gestoord.”

Stijn: “Ja maar dat is geen guilty pleasure, dat is gewoon knap.”

Astrid: “Oh wacht ik luister altijd Harry Potter muziek als ik leer! En ik speur het hele web af voor quotes. “ Opeens kwam voor Astrid haar ware guilty pleasure naar boven. “Mijn guilty pleasure is denk ik structuur in mijn kamer houden. Zo organiseer ik mijn kleding op grootte. Alles moet gewoon geordend erbij liggen. Is zo handig joh!”

Lisanne: “Nou, ik kijk wel eens Utopia.”  Stijn is zeer verontwaardigd.

Stijn: “Ik wil nog wel eens mijn Nintendo DS erbij pakken en dan de hele dag door Pokémon spelen. Oh wacht ik heb een betere: als ik gekookte aardappels eet prak ik ze, snij ik mijn vlees, meng dat erdoorheen, veel jus eroverheen, peper en zout, een hele berg groente erop, en dat zo eten. Dat is de enige manier voor mij om gekookte aardappelen te eten.” Lisanne vraagt of zijn eten dan al niet koud is geworden, maar Stijn stelt haar gerust dat hij snel te werk gaat.

Wie van jullie staat er het langst voor de spiegel?
“ERDEM!” klinkt er vastberaden. Erdem verdedigt zich door te zeggen dat hij binnen 10 minuten klaar is elke ochtend. De rest is niet overtuigd. “Je poetst dan gewoon maar vijf seconden je tanden!”

Wat is jullie favoriete commissie na de SoAPcie?
“De CIA natuurlijk!” zegt Stijn. Astrid: “Intro- oh wacht. Hier doen we geen uitspraak over, we vinden alle commissies even lief.” Jorijn raakte van deze vraag zo in de war dat ze haar flesje water over zichzelf heen gooide.

Wat is jullie grootste inspiratiebron?
“Sporten,” zegt Astrid, “en vooral als ik tijdens het hardlopen oude mensen hand in hand zie lopen. Dat is gewoon zo lief. Ik werk ook in een supermarkt en als je dan oude koppeltjes hebt die samen boodschappen doen en elkaar helpen.. dat vind ik zo mooi om te zien.”

Jorijn: “Als ik ’s ochtends naar de faculteit fiets, dan word ik er blij van als ik zie dat het erg druk is in de stad. Iedereen is vrolijk op de fiets onderweg naar wat ze dan ook die dag gaan doen.”

Stijn zijn gezicht vertoond in een diepe frons. “Lastige vraag dit..” Erdem weet zijn antwoord wel. “Als je ergens mee bezig bent en je stopt er echt je hart en ziel in. Als een ander dat werk dan waardeert: dat is inspirerend. Het kan al gewoon door een glimlach te krijgen, dat geeft mij een heel fijn gevoel. Cadeaus geven vind ik ook leuker dan cadeaus krijgen!” Astrid stemt hiermee in.

Op dit moment is Stijn ook op een antwoord gekomen. “Ik wil gewoon niet met een cliché antwoord komen, maar de kleine dingen in het leven kunnen heel veel betekenen. Trouwens als ik in de tuin zit te chillen, en naar de vogeltjes kijk, daar kan ik echt blij van worden. En mooie boswandelingen in de sneeuw. Ik word gewoon intens blij door de natuur.”

Lisanne: “Als ik ’s ochtends wakker word en aan de dag moet beginnen dan zet ik de radio aan en dan luister ik naar de vrolijke dj’s, dan begint mijn dag goed. Radio 538 is mijn favoriet!”

Weer even wat anders tussendoor: wat is jullie lievelingsdrankje?
“Bier!”, roept Jorijn, “maar om deze vraag wat interessanter te maken doen we alcoholisch en non-alcoholisch. Een kopje thee is ook fijn. Ik drink altijd bier of thee.”

Lisanne: “Bier! En melk!”

Astrid: “Bacardi Razz kan ik best wel waarderen. Daarnaast vooral water.”

Stijn: “Leffe Blond. Ik mag merken noemen toch? En koffie.”

Erdem: “Whisky cola en Turkse thee.”

Wie kan het meeste hebben?
Lisanne denkt dat het Erdem is. “Ik heb je eigenlijk nog nooit compleet lam gezien!”
Jorijn heeft nog nooit overgegeven van drank. Volgens Astrid betekent dit niet dat Jorijn veel kan hebben, maar dat ze slim genoeg is om te weten wanneer ze moet stoppen.

Na al deze drankvragen is het tijd voor een wat onschuldiger onderwerp, wat is jullie favoriete Disney film?
Astrid: “Lion King!”

Jorijn: “Sneeuwwitje, die had ik op videoband vroeger.”

Stijn: “Uh..  Pirates of the Carribean is Disney toch?”

Verontwaardiging bij de rest, ze willen zijn favoriete animatie weten.

Stijn: “Ja ik vind dan de korte filmpjes van Donald Duck wel leuk”

Erdem: “Tarzan. No doubt.”

Lisanne: “Frank en Frey. Oh jullie kennen dat niet? Mijn tweede, wel bekende Disneyfilm, is Assepoester.”

Jorijn vindt het erg jammer dat ze Bassie en Adriaan niet mocht noemen.

Wie is kandidaat over plus minus dertig jaar voor “Hotter than my Daughter?”
Erdem wijst meteen naar Lisanne. Stijn is hier fel op tegen. “Ik denk dat we hier allemaal veel te down to earth voor zijn,” zegt Erdem.

Maar wie is hier chaotisch of komt slonzig op school?
“Oké, dan ik misschien nog wel,” zegt Lisanne. “Hier komen we over dertig jaar wel op terug!”

Last but not least, wat willen jullie graag melden aan de lezers?
“We hebben heel veel zin in komend jaar!” zegt Jorijn blij.

Lisanne: “We hopen dat er komend jaar veel leuke activiteiten zullen plaatsvinden!”

Stijn: “En we vallen weer in de clichés. Maar het is wel waar.”

Bestuur2

Door Sofie Wiersma en Esther Talsma

Share Button