Vanuit Huisman 9: Hoe gaat het met… de FeestCie

In “Hoe gaat het met…?” memoreert de FeestCie deze week opgewekt over de borrels, feesten en andere gelegenheden om te dansen, bier te drinken en interessante medemensen te leren waarderen. Met de anderhalvemetersamenleving, en zonder eind in zicht, verwacht de FeestCie dat het bezoek aan uitgaansgelegenheden een radicaal andere hoedanigheid zal krijgen. Gelukkig heeft dat ook weer een paar voordelen.

De toekomst van de feessies: de disco-distance

Wat missen we het, hè? Op woensdagavond met een lauw biertje in de Doos staan, terwijl je je best doet om je vrienden vocaal te bereiken over de net iets te luidde muziek. Het zwabberend, maar zorgeloos over de hoofdpijn die je de volgende ochtend zult hebben, naar huis fietsen. De april-mei-periode, waar je je normaal gesproken de zomer wat tegemoetkomt, door toch zonder jas naar de stad te fietsen. Het optimisme dat velen maler sterker is dan die nog net iets te koude wind die tegen je hals aanwaait. We missen het en het gaat zeker nog even duren voordat we dat gevoel weer te pakken zullen krijgen. Maar als het er weer is, hoe zal dat dan gaan? Wij spreken van de zogenaamde disco-distance die het kroegleven een geheel nieuwe dimensie zal geven.

De dansvloer, een plek waar menig persoon zich op artistieke wijze kan uiten. De één gebruikt er zijn moves voor het oppikken van een flirt, terwijl weer een ander op de dansvloer geniet van de muziekdeuntjes die de net niet gekwalificeerde DJ van zijn premium Spotify-account afspeelt. Het afstand houden van je mede dansers lijkt een sfeerverpestende maatregel, maar wij willen graag de positieve aspecten hiervan belichten. De disco-distance geeft een enorme draai aan het naar het toilet gaan. Je hoeft niet meer als een koorddanser tussen de bezwete ruggen te balanceren. Ook wordt het ontwijken van bodempjes bier die als paddenstoelen uit het glas van de ongecoördineerde danser springen aanzienlijk makkelijker. Stel je eens voor: ongedeerd aankomen op het toilet. Wat een verfrissend en opgelucht gevoel moet dat toch geven. De volgende ochtend wakker worden zonder dat je shirt naar bier ruikt. Dat klinkt helemaal zo gek nog niet.

Ook het versieren van een mooie dame of heer zal drastisch veranderen. De charmante hand op zijn of haar schouder of je soepele heupbewegingen zullen een stuk minder effectief zijn. Sterker nog, in menig kroeg zal je mogelijke vlam niet eens goed zichtbaar zijn. In de split second dat de discolichten op je tegenspeler vallen, moet je je beslissing maken. Daarnaast maakt de afstand het lastig om je dans-compagnon over de luidde volksmuziek op een nog wat charmante manier te bereiken. Het over een weer geschreeuw zal zorgen voor een gevoelige keelamandel die je normaal alleen hebt na vier dagen Lowlands. Mooi meegenomen is wel dat de disco-distance het mogelijk maakt dat je nu ook vóór het stappen van een Dönerwrap kan genieten, want na deze crisis kunnen onze snacktentjes ook wel een dubbele omzet gebruiken. Hasret zal de voorraad knoflooksaus moeten verdriedubbelen, want de verderfelijke mond-aroma’s waar normaal gesproken voor wordt uitgekeken, zullen nu ergens in het midden van de disco-distance toch wel verloren gaan. 

Ondanks dat de dubbele snack en de verhoogde hygiëne leuk klinken, moeten we toch maar even wachten tot we weer knus met zijn allen in een overvolle Doos kunnen staan. Voor nu maar ongegeneerd op je kamer je heupbewegingen oefenen, zodat je er conditioneel en mentaal klaar voor bent wanneer we weer borrels mogen organiseren.

We hope to see you soon!

Liefs,

 de FeestCie

Share Button