Vanuit Huisman 11: Vanuit de oude vertrouwde Doos

Kortgeleden is het kandidaatsbestuur van Sociëtas voor het verenigingsjaar van 2020-2021 bekendgemaakt. In deze laatste editie van Vanuit Huisman delen zij hun ervaringen als kandidaatsbestuur, en kijken ze ook een beetje vooruit naar volgend jaar.

Vanuit de oude vertrouwde Doos

Dinsdag 2 juni: na anderhalve week in spanning te hebben gezeten, hoorden we eindelijk of we deel zouden uitmaken van het 31e kandidaatsbestuur van Sociëtas. Om 11:16 uur ging Stefans telefoon: “Ik was zo nerveus dat deze tijd in mijn geheugen gekerfd staat. Het telefoontje bracht gelukkig goed nieuws: Stefan, je zit in het kandidaatsbestuur!” 

Die avond was de kennismaking van alle kandidaatsbestuursleden met elkaar. Anna: “Toen we elkaar als kandi’s eindelijk zagen, voelde het meteen goed. Iedereen leek blij en tevreden met de mensen die ze om zich heen zagen staan. Nu was het echt begonnen en kreeg ik nog meer zin in het bestuursjaar dat voor onze voeten ligt. Uit opluchting en enthousiasme zijn we die avond flink losgegaan op de biertjes en shotjes in ons oude vertrouwde Café De Doos”.

Woensdag 3 juni: De combinatie van de opluchting van het telefoontje, het gebrek aan slaap, de spanning voor de bekendmaking, de warmte en de alcohol had er flink ingehakt. Door alle drukte bijna vergeten dat corona bestaat. Maar toen we voor de tweede keer binnen vierentwintig uur in De Doos kwamen, was dit toch anders dan voorgaande jaren: in plaats van een overvol café waren we met z’n tienen, op anderhalve meter afstand, en met een laptop. Het was toch een beetje een raar gevoel. Met z’n vijven zaten we achterin, wachtend tot we voor de camera mochten komen. Gemma: “De realisatie kwam pas echt toen we andere verenigingen, oud-besturen en andere Sociëtassers zagen via Google Meets voor het feliciteren. Hoe meer mensen we zagen en spraken, hoe meer ik me begon te realiseren dat we nu echt het kandidaatsbestuur waren.”

Ondanks de omstandigheden zijn wij het huidige bestuur dankbaar voor de manier waarop de bekendmaking is georganiseerd: wij vinden dat het beste eruit is gehaald en dat de bekendmaking zo normaal verlopen is als mogelijk. Ook willen we natuurlijk iedereen bedanken voor hun lieve, leuke en spontane felicitaties: we hopen dat we elkaar allemaal zo snel mogelijk weer kunnen zien. Bauke: “Ondanks dat er maar tien mensen in de Doos waren, voelde het toch een beetje alsof iedereen er was.”

Vrijdag 19 juni: De bekendmaking is nu alweer een paar weken geleden. Ondertussen kennen we elkaar wat beter en zijn we al begonnen met ons beleidsplan. Onno: “We gaan ons best doen om volgend jaar zo veel mogelijk verantwoorde, maar toch hopelijk ook fysieke activiteiten, lezingen, borrels en wat al niet neer te zetten, met alle commissies en structuren. Wij hebben er enorm veel zin in, hopelijk jullie ook.” 

Bij deze boodschap sluiten we ons allemaal aan.

Liefs,

Het 31e kandidaatsbestuur van Sociëtas. 

Share Button